Balpınarı Süzme Çiçek Balı 1 kg
₺372,00
Açıklama
Balpınarı Süzme Çiçek Balı 1 kg
Doğal bal çeşitleri, elde edildikleri çiçeklerin özelliklerini ve nektarlarının aromasını taşır. Arılar, yayılım yaparken aldıkları farklı çiçeklerin nektarları ve polenleri ve bu çiçek türlerinin yetiştikleri rakımlara göre farklı aroma yoğunluklarına ve nem derecelerine sahip bal üretmiş olurlar. Bu nedenle doğal balları tasnif ederken arıların yayılım yaptığı bölgenin bitki örtüsü yani florasını ve rakımını baz almak en isabetli sınıflandırma şekli olacaktır.
Bal arıları tarafından ağaç ve diğer bitki çiçeklerinde bulunan nektar ve polenler toplanarak, yine bal arıları tarafından salgılanan invertaz enzimiyle bileşimi zenginleştirilip petek gözlerinde depolandıktan sonra, rutubeti azaltılıp olgunlaştırılarak doğal arı balının oluşumu tamamlanmış olur.
Pastörizasyon ve ultra filtreleme yöntemleri, baldaki polenleri ortadan kaldırabilmektedir. Bu durum, balın faydalı pek çok içeriğini kaybetmesine neden olabilmektedir.
Yayla Balpınarı Gıda olarak, ısıl işlem görmemiş, doğal ve katkısız balları, ham haliyle, üretildikleri flora ve rakımlara göre kategorilendirilip tüketicilerin beğenisine sunmaktayız.
Doğal Balın Besin Değerleri
Bal; doğal glikoz, doğal fruktoz, demir, kalsiyum, fosfat, sodyum, klorür, potasyum, magnezyum gibi minerallerden oluşmaktadır. Ayrıca B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır.
Balın 100 gramında 304 kalori bulunmaktadır.
Balın 1 porsiyonu (5 gr) 15 kaloridir. 1 çorba kaşığı (21 gr) bal 64 kaloridir.
Balın 100 gramı 82.4 gram karbonhidrat, 0.38 gram protein, 0.2 gram lif içermektedir.
Güzel Anadolu’muzun Ege, Orta ve Doğu Anadolu Bölgeleri’ndeki -yerleşim yerlerinden, tarım arazilerinden ve tarım ilaçlarından uzakta; bitki çeşitliliğinin bol olduğu- dağ, yayla ve ova çiçeklerinden elde edilen ballarımız, Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde kontrollü olarak santrifüje edilmektedir. Saflıkları laboratuvar analizleriyle test edilip; TGK Bal Tebliği’ne uygun olduğu tespit edildikten sonra, hijyenik şartlarda paketlenerek tüketime sunulmaktadır.
Balpınarı Süzme Çiçek Balları, doğal olduğundan, zamanla kristalize olabilir. Bu durum, balın bozulduğu anlamına gelmez. Kristalize olan ballar, bu haliyle tüketilebileceği gibi; 45 C°den düşük suda benmari usulüyle çözülerek de tüketilebilir. Ballar 18 – 24 C° de depolanmalıdır. Ballarda kristalleşme riskinin en fazla olduğu sıcaklık 7 – 18 C° arasındaki ortamlardır.
24 – 27+ C° ısılarda kristalleşme olmaz ancak balda fermantasyon sonucu bozulmalar olabilir. Balın saklandığı kaplar, ortamdaki nem, hava akımı, ısı ve ışık da kristalleşmeyi etkilemektedir.
Ballara, kaynağına göre Çiçek ve Salgı Balları olarak temel bir tasnif uyguladıktan sonra; Çiçek Ballarını rakımına göre ayrıca Yayla Balları ve Yüksek Yayla Balları olarak tasnif ediyoruz. Çiçek Balları, flora çeşitliliği ve yoğunluğuna göre de Multiflora, Poliflora ve Monoflora Ballar olarak tasnif edilmektedir. Nektar kaynağına göre Monoflora (Tek Çiçek) Ballarımızı da: Püren, Lavanta, Ihlamur, Tütsü (Boğadikeni), Karabaşotu, Hayıt, Keven&Kekik, Çakşır, Çaltı (Karaçalı), Çörekotu, Devedikeni, Harnup (Keçiboynuzu), Kantaron, Komar (Ormangülü), Narenciye, Okaliptüs Balları… gibi ham bal olarak paketleyip müşterilerimizin damaklarına takdim ediyoruz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.